film izle

Община Плевен се отказва да прави повдигнати пешеходни пътеки

SAM_533930 хил. лв. от общинския бюджет на Плевен, предвидени за монтаж на повдигнати пешеходни пътеки и ограничители на скоростта, бяха прехвърлени към други два обекта с решение на Общинския съвет по предложение на кмета Стойков. Парите отиват за подход към общинския плувен комплекс – 13 хил. лв. и за основен ремонт на ул. „Метро“ – 17 хил. лв.

Кметът потвърди, че подходът към плувния комплекс действително вече е направен, както отбеляза общински съветник. Първоначално той щял да се финансира от резерва на кмета. Сега обаче парите се взимат от пешеходните пътеки, тъй като „Инжстрой“ нямал възможност да ги прави, заради ангажираност с два тежки обекта – ремонта на моста при с. Ясен  и на уличната мрежа. Затова имало вероятност парите да останат неоползотворени.

Въпреки призивът на общинския съветник Иван Дачев парите за двата обекта да се вземат от друго перо, предложението събра одобрението на 21 съветници. Против бяха 9.

има 2 коментара
  1. гражданин каза:

    Инжстрой като гледам нищо не прави по проекта си на моста край Ясен … само отбиха пътя и разкопаха в началото на лятото и така си и остана … чакат да стане някоя катастрофа и да се сетят да го направят … изоставиха всичко както изоставиха разбит и площада по центъра … нямам думи просто

  2. Пешеходец без пътека каза:

    Защо ли не се учудвам? Не разбрах обаче, как ЩЕ се финансира вече изградено съоръжение? На добра воля ли е било направено до сега? Кой ще ни каже колко точно ни е струвал? А повдигнатите пешеходни пътеки и ограничителите на скоростта и пешеходците… на кой му дреме за пешеходците, след като си има автомобил… И „Инжстрой“ къде точно ремонтира уличната мрежа? Мистерия…

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация