Директорът на Драмата представи първия си роман „Привличане”

ilko5Пред много приятели, колеги и почитатели, директорът на ДКТ „Иван Радоев” – Илко Иларионов, представи романа си „Привличане”. След десетки написани пиеси, стихотворения и разкази, този път актьорът с талантливо перо се показва в нова светлина. Увлекателното повествование, което се чете на един дъх, е посветено на актьорите. И на любовта – във всичките й измерения. Това сподели пред публиката в галерия „Дарение Светлин Русев” и редакторът на книгата Ивет Костова, която е драматург в плевенския театър.

ilko1

Този роман не те оставя нито за миг, защото е написан от един истински познавач на сцената и драматургията, добави още тя, издавайки структурата на романа. В него действието се развива на две платна – сега и в миналото, като картините органично преминават една в друга отново като в кинолента. В този пъстър свят един по един влизат героите – плътни образи със своите емоции и преживявания, свързани в любовни триъгълници и четириъгълници.

ilko4

Много от приятелите ми, които вече имат книгата, ми се обадиха да споделят, че са я прочели на един дъх. На един дъх я написах и аз и може би това е начинът да се харесаш на читателя – когато той усеща твоята всеотдайност, сподели авторът на „Привличане” Илко Иларионов. За гостите той „изигра” няколко избрани момента от книгата си.

Част от вечерта, посветена на изкуствата, бяха и музикалните изпълнения на певицата Мария Тодорова и на поета Осман Мустафов, който този път се изяви като пианист.

ilko3

ilko

%d bloggers like this: