film izle

Плевенчани все по-рядко пътуват за празниците

NY_SolunТази година пазарът за новогодишните почивки в Плевен е много слаб. Няма търсене, а има голямо предлагане, пакетите се продават в другите градове, но в Плевен – не. Това коментира Лоана Богданова, представител на една от туристическите агенции в града.

В момента част от програмите са вече запълнени, все още се предлагат пътувания със самолет. А за много от автобусните програми вече няма места.
Все още има свободни места по самолетните програми за Дубровник, Тунис, Испания. По автобусните програми за Корфу, Охрид, Лефкада, Истанбул, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум и Дидим все още плевенчани могат да се запишат в туристическите агенции, установи репортерска проверка.

По традиция плевенчани предпочитат близки дестинации  за отпразнуване на Коледа и Нова година. Най-търсени за ранни записвания през тази година са курортите в Турция, Гърция и Македония, както и родните хотели по морето и в планината. Цените за нашенските курорти обаче са същите като в съседните ни страни, коментират от туристическите фирми в Плевен. Оттам добавят, че тази година е много по-слаба на търсене и на реално направени оферти, отколкото предишните.

Ранните записвания за новогодишните празници за някои дестинации и хотели приключиха в края на октомври, а други продължиха до средата на ноември.

Почивката по морските ни курорти за новогодишните празници излиза по-евтино от планината, показват позициите в офертите на фирмите. Пътуването до българските курорти става със собствен транспорт. За 4 нощувки на човек в морските курорти и пълно обслужване трябва да платите около 500 – 600 лева. В цената е включена и новогодишна вечеря. В планината почивката струва около 650 лева, но се предлагат само закуска и вечеря, предвидено е и новогодишно меню, е записано в предложенията на туристическите фирми.

За 3 нощувки по празниците в Истанбул се плаща по 400 лева на човек. Предвидена е закуска и новогодишна вечеря, а пътуването е с автобус. Малко по-евтино излизат празниците в Охрид, като за 3 нощувки при същите условия цената е 380 лева.

По-скъпи са самолетните екскурзии по празниците. Така 4 нощувки в турския курорт Анталия струват от 700 до 1 000 лева в зависимост от категорията на хотела. Офертата е ол инклузив плюс празнична вечеря. При същите условия 6 нощувки по празниците в Египет излизат около 1 000 – 1 200 лева на човек.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация