Над 100 от наградите на ФА „Мизия” показват в юбилейна изложба

mizia6Над 100 от многобройните награди на фолклорен ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” са показани в камерна изложба във фоайето на културния институт. Поводът да се покажат на едно част от престижните отличия на ансамбъла е отбелязването на 35 години от създаването му. Равносметката на база тези цифри – поне по две отличия на година са получили танцьорите и техния ръководител Михаил Денев от създаването на ансамбъла до днес.

mizia10

В експозицията могат да се видят купи, плакети, медали и грамоти от наши и международни конкурси, фестивали и прегледи на народното творчество. Без излишна скромност, преобладаващи са първите места, които плевенският ансамбъл е завоювал в престижните форуми. „Мизия” е високо ценен не само у нас, а и в чужбина.

mizia4

Многобройни са участията на ансамбъла в конкурси в Турция, Гърция, Италия… Нашата и чуждестранната преса излизат с възторжени статии за великолепните плевенски танцьори.

mizia

С фолклорния спектакъл „Хубост за бъдни времена” ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” ще зарадва плевенчани в навечерието на Коледа. Концертът ще започне в 19 часа на 19 декември в салона на ДКТ „Иван Радоев”. Проектът е по Програмата на Община Плевен за финансиране проекти на културни организации за 2014 г. и е по повод 145 години от основаването на читалището и 35 години от създаването на ФА „Мизия”.

mizia12

%d bloggers like this: