Две фирми от Плевенско с награди от „Работодател на годината“

рабДве фирми от Плевенска област са отличени на единадесетата годишна церемония „Работодател на годината“, научаваме от Агенцията по заетостта. В категория „Работодател от реалния сектор, обявил най-много работни места в общини с висока безработица и наел на тях кандидати, насочени от бюро по труда”, второ място заема „ТЕРА“ АД, гр. Червен бряг. Фирмата се занимава с производство на тухли и керемиди. Тя е обявила през годината 59 работни места и е наела на тях 58 безработни. Средномесечното равнище на безработица в община Червен бряг е над 30 %.

Втората наградена наша фирма е „МБАЛ – Левски“ ЕООД, гр. Левски. Тя е отличена в категория: „Работодател с най-голям принос към създаването на работна среда, която стимулира и подпомага професионалното развитие на заетите в предприятието лица посредством прилагането на финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” мерки”. Болницата е предоставила обучение по ключова компетентност 5, съгласно европейската референтна рамка „Работа под стрес”, на 15 безработни. Провела е професионално обучение по втора квалификационна степен на 15 безработни по професия „Болногледач”, специалност „Здравни грижи”. Сключила е трудови договори с 12 души за период от 12 месеца. Закупила е оборудване и обзавеждане, необходими за създаване на новите работни места.

Общо 27 работодатели с различна сфера на дейност от 22 населени места в цялата страна отличи Агенцията по заетостта на церемонията, провела се в събота.

One thought on “Две фирми от Плевенско с награди от „Работодател на годината“

  • 18 декември, 2014 г. в 09:11
    Permalink

    Е нали Панталеймона бяха бизнесмените на годината?Или те само на герберската церемония? Апропо…колегите ви от Плевен за Плевен и Посредник изтриха всички коментари, доста показателни за мнението на плевенчани за тази болница и собствениците им, дори деактивираха възможността за коментиране. Смешници!

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: