Дядо Коледа кацна на летище Долна Митрополия

02С много настроение, песни и детски смях премина коледното тържество в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”, съобщават от там. В събота на летище Долна Митрополия дядо Коледа кацна със самолет Пилатус РС-9М. Началникът на Щаба на авиогрупата подполковник Ивайло Пешаков приветства белобрадия старец и всички присъстващи с пожелания за здраве, щастие и успехи през новата година. Специални гости на тържеството бяха деца от Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения в Плевен.

В оживена надпревара малчуганите се тълпяха пред елхата и изпълняваха песнички и стихотворения. След като дядо Коледа се увери, че всички деца са слушали много през годината, дойде дългоочаквания момент и той отвори вълшебния чувал. С грейнали от щастие очи децата идваха при него и получаваха своите подаръци.

В навечерието на празничния ден авиогрупата имаше още един повод за радост. На 11 декември се проведе успешно облитане от български екипаж на поредният основно ремонтиран учебно – боен реактивен самолет L-39 ZA „Албатрос” и той бе отново приет в строя на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. На всички присъстващи на тържеството бе предоставена възможността да го разгледат отблизо и да се снимат.

И тази Коледа не бяха забравени децата на загиналите колеги от състава на формированието. Проведена бе дарителска акция и събраните средства бяха предадени на техните семейства.

03

01

 

%d bloggers like this: