С изложба започнаха празниците „30 години „Звъника“

zvan1„30 години „Звъника“ в кадри“ беше мотото на изложбата, с която тази вечер започнаха тържествата на известния плевенски детски хор. Едни от първите снимки, запечатали концертите на малките таланти, участията в чужбина и част от многобройните награди, са част от експонатите, показани във фоайето на Центъра за работа с деца (ЦРД).

zvan9

zvan8

„Когато подреждахме тази изложба аз наистина се върнах 30 години назад, аз видях порасналите вече момичета и момчета като много малки деца, аз държах техните ръчички и си представях как днес те ще се върнат тук и ще застанат пред фотосите. Някои много се смеят, някои само се усмихват, а други плачат. Това е вълнуващото на моята професия и на тази великолепна кауза „Звъника“, сподели на откриването ръководителката на хора Ваня Делийска.

zvan2

Директорът на ЦРД Йорданка Крумова също приветства присъстващите.

zvan3

Днес от Виена пристигна и дъщерята на Ваня Делийска – известната пианистка Дора Делийска, заедно със своя малък син.

zvan4

Дора ще бъде солистка в един от следващите концерти, посветени на годишнината. В понеделник, 22 декември, от 18 часа в зала „Катя Попова“ ще се състои концерт с бивши възпитаници на хор „Звъника“, сред които Дора, Василена Серафимова и Александрина Стоянова. Големият юбилеен концерт на хора ще бъде във вторник, 23 декември, от 18 часа в ДКТ „Иван Радоев“.

zvan6

zvan5

zvan10

%d bloggers like this: