film izle

Няма да има проблем със заплатите на възпитателите в средищните училища

albena-totevaНяма да има проблем със заплатите на възпитателите в средищните училища в областта, съобщи за „BG Север“ шефката на РИО – Плевен, Албена Тотева. Новината, че средствата по проекта няма да стигнат и заради това преподавателите ще останат без трудови възнаграждения, излезе от синдикатите в края на миналата година.

В област Плевен по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес” продължават да работят 26 училища, поясни Тотева. Срокът на изпълнение на дейностите по проекта е удължен до 30.06.2015 г. В тази връзка всички трудови договори и допълнителни споразумения към тях за възпитателите, назначени за нуждите на проекта, са удължени. Всички плащания за изпълнение на дейностите по проекта се движат регулярно при същите финансови параметри и не се очаква забавяне на финансирането, съгласно действащите нормативни разпоредби, успокои още тя.

3 263 ученици от I до VIII клас, разпределени в 145 групи, са включени в проекта в целодневната организация на учебния процес за учебната 2014/2015 година.

 

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация