film izle

Три малки общини разкриват магията на Панега в достъпна и привлекателна дестинация (фотогалерия)

luk6„Магията на долината Панега“ е проектът, чрез който три малки общини – Луковит, Ябланица и Червен бряг, създадоха общ туристически продукт, който ще бъде промотиран в страната и в чужбина. Проектът е по ОП „Регионално развитие“ и на стойност 460 122 лв. Продължителността му е две години. Почти на финала на изпълнението на проекта в Луковит се проведе двудневен туристически форум на тема „Долината на Панега – магично място, съчетаващо минало и съвремие” по проект „Магията на долината на Панега”  – Маркетинг на туристическа дестинация Луковит – Ябланица – Червен бряг”. Туроператори, заети в сферата на туризма, специалисти и журналисти, имаха възможност да дискутират, да посетят част от обектите, включени в пакетите, както и да дегустират специалитети от местната кухня. Антична възстановка с легионерско оборудване показа групата за антични възстановки „Първа тракийска кохорта“ към „Съвет по туризъм“ – Свищов.

Изработено е лого на проекта, което ще стои на всички рекламни материали, свързани с проекта. Луксозен каталог, филм, листовки, карти на български и английски език, са част от информационните материали, които вече се разпространяват.

Част от обектите, включени в пакетите, са изворът на река Панега, пещерата Проходна, скалните манастири край Карлуково, каменните кукли, Провъртеникът и крепостта Калето край Реселец и др.

luk9

Психиатричната болница край Карлуково е изградена на сакрално място. В дъното – скалния манастирски комплекс.

luk11

luk8

luk5

luk4

luk3

luk2

luk18

luk17

luk16

luk15

luk14

luk20

luk21

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация