Ефект от новата наредба за бездомните кучета има, но глобени няма

b-genkovЕфект от новата наредба за бездомните кучета има, намаляха жалбите на гражданите, заяви за „BG Север“ шефът на общинския приют за безпризорни животни Борислав Генков. Той беше главният инициатор и един от авторите на новите правила, които общинските съветници приеха на последното си заседание за миналата година.

Генков и колегите му са черпили опит от пловдивските общинари. Целта е да овладеем популацията на бездомни кучета, да накараме хората да спрат да си изхвърлят животните в покрайнините на града и да ги убедим да не ги събират, за да ги хранят, заяви още Генков.

По думите му в града са останали проблемни само две глутници. Те обитавали района на улица „Райски кът“ –  до бившия ядрен завод, в близост до жк „Кайлъка“. „Там има лозя, храсти, трудно се хващат. Ние сме заловили три кучета“, обясни Генков.

Размерът на глобите варира от 50 до 300 лв., а при повторно нарушение от 300 до 500 лв. В случаите на маловажни нарушения се издава фиш в размер от 10 до 50 лв. До момента обаче глобени по новата наредба няма, съобщи шефът на Общинския инспекторат Николай Георгиев.

Следващата седмица Борислав Генков има среща със земеделския министър Десислава Танева и очаква да получи разрешение бившата ветеринарно-медицинска лечебница да стане постоянен приют за бездомни животни.

ку

One thought on “Ефект от новата наредба за бездомните кучета има, но глобени няма

  • 4 февруари, 2015 г. в 16:28
    Permalink

    Пълни глупости! Града е пълен с бездомни кучета. Нужно е само да минете по „центъра“ и да се убедите в идиотиите на този младеж. Или го публикувате, понеже е близък с господинът Антов иии с АБВ?!? 😉 Не желаех, да изпадам в политики, нооо това е положението. кучетата са навсякъде, не само се препичат на слънце по площада, но ги има и пред училищата и поликлиниките. Толкова от мен!Ако някой е несъгласен с моята позиция-да се чувства свободен да ме обори 🙂

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: