Ученици от плевенското НУ „Христо Ботев” участват в състезанието Spelling Bee 2015

Spelling2Кристиян Стефанов от 4 б клас се класира на първо място в училищния кръг на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 06.03.2015 г. в НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен, обл. Плевен. Кристиян Стефанов спелува правилно думата fluid и победи Теодор Цветков от 3 а клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 18 април в гр. Велико Търново, където ще се проведе регионалното състезание. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел „Хилтън“ в София.

Spelling1

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 273 училища в страната през седмицата от 4 до 7 март 2015 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ „София”, гр. София.  

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.

%d bloggers like this: