film izle

Отложиха дело за опит за убийство

sadaОкръжният съд в Плевен отложи дело за опит за убийство, съобщават от пресцентъра на съда. То е образувано по обвинителен акт против Т. Г. Н., който живее в село Девенци. Той е обвинен в това, че през септември м. г. в Червен бряг е направил опит умишлено да умъртви М. Л. М. от село Божурица. Деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Това е престъпление по чл. 115, във връзка с чл. 181 ал. 1 от НК, е записано в обвинителния акт по случая.

Ще припомним, че на 5 септември 2014 година в 21 часа в полицията в Червен бряг е дошъл 34-годишен от село Божурица, който е заявил, че малко преди идването му в районното управление на улица „Хаджи Димитър“ е намушкан с нож в областта на гърдите от 35-годишен от село Девенци. Раненият незабавно е откаран във ФСМП – Червен бряг, където е прегледан. При прегледа е установено, че са му причинени две прободни рани в лявата част на гръдния кош. Транспортиран е в „Спешна помощ“ – Плевен, където след допълнителни медицински прегледи е констатирано проникване в гръдната кухина и засягане на белия дроб. Извършена му е животоспасяваща операция. Тогава 35-годишният от Девенци е привлечен като обвиняем за извършения от него опит за убийство и е вкаран в ареста в Плевен с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, е посочено в документите по случая.

По време на заседанието по делото бяха изслушани явилите се свидетели. Отлагането се наложи заради призоваването на нови свидетели и за изслушване на вещите лица по назначените съдебно-медицинска и комплексна психиатрична и психологична експертизи.

Делото е насрочено за 1 април от 10,00 ч.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация