Сергей Константинов „заразява“ с любов към театъра 26 млади актьори

art1Как се диша правилно и защо е важно един актьор да може да изговаря бързо и правилно скороговорки, бяха темите на първия урок, по които работеха и повече се забавляваха, децата в новата арт занималня на Арт център Плевен. Преподавател на бъдещите млади актьори е Сергей Константинов. Мисля, че мога да им помогна в развитието на актьорската им дарба и изобщо в поведението и представянето им на сцена, а отделно те ще помогнат на мен много – всички актьори знаят какво е да работиш с деца, споделя Серго за новото си предизвикателство да работи с деца.

art

В групата са се записали 26 малчугани на възраст от 7 до 14 години. Заниманията са всяка събота от 15 до 16 часа в Арт център Плевен. Първите уроци са за дишане, защото това е едно от най-важните оръжия на артиста. Ще разгряваме, всичко ще минава в игри и накрая ще се постараем да представим пред родителите една продукция, за да покажем какво сме усвоили по време на нашите занимания, добави Серго. За него любовта към театъра е вечна. И се надява да успее да я предаде и на своите възпитаници.

Тази година арт занималните в Арт центъра са по рисуване, флейта, актьорско майсторство и народни танци. Финансирани са от фондация „Америка за България“.

%d bloggers like this: