Румен Петков си направи отвод от номинацията за председател на АБВ

R_PetkovБлагодаря за номинацията и ценя аргументите, с които беше направена, но няма да се кандидатирам за председател на АБВ. Така зам.-председателят на партията Румен Петков обяви отвода си веднага след Областната конференция в Плевен, на която беше номиниран за председател заедно с Георги Първанов. Той е категоричен, че в момента ключово важно за АБВ са местните избори. „Затова кампанията на АБВ за избор на председател трябва да е израз на способността на АБВ да се концентрира като политическа партия върху определени послания и да покаже на обществото и сила, и характер, и способност да излъчва убедителни послания, способност да сформира политика и отговорност. Това са част от мотивите да не се кандидатирам за председател“, изтъкна Петков.

Изборът за председател на АБВ ще се проведе на 25 април. Гласовете ще се подават в два типа избирателни секции. В едните ще гласуват членове на партията, а в другите – симпатизантите. Там където има клубна база ще се гласува в стационарни секции, ще има и мобилни. Вече е избран състав на Националната избирателна комисия, председател на която ще бъда Весела Вачева. Предстои общинските организации да изберат общински и секционни избирателни комисии. Изборният ден ще започне в 9 часа и ще приключи в 18. На следващия ден – 26 април, ще се проведе Национална конференция, на която ще бъде обсъдена организацията на предстоящите местни избори.

12 841 са членовете на АБВ в страната до момента. Изградени са 167 общински и районни партийни организации. В 13 области са избрани областни ръководства.

%d bloggers like this: