film izle

Инвестиция от 30 млн. евро ще стартира скоро в Плевен

vizievaМинистерство на икономиката разработва стратегия за инвестиции, съобразена с приоритетите за развитие на всеки един регион в България, това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева в Плевен на кръгла маса с участието на потенциални и реални инвеститори, представители на държавните и местните, браншови организации от Северозападния район на планиране. На събитието, организирано от Българска агенция за инвестиции (БАИ) по проект Популяризиране на предимствата за инвестиране в България, взеха участие вицепремиерът  Меглена Кунева, областният управител Ралица Добрева, кметът проф. д-р Димитър Стайков и изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев.

В Северозападна България министерство на икономиката ще насърчи инвестициите и стартирането на нови производства и предприятия, които създават трайна заетост и висока добавена стойност в региона, каза зам.-министър Везиева. „По отношение на това как иска да се развива даден регион още търсим и мнението на регионалните структури”, допълни тя. Везиева уточни, че законът за насърчаване на инвестициите предоставя на общините да разработят насърчителни мерки. По нейни думи само усилията на БАИ не са достатъчни за привличане на инвестиции, има нужда и от допълнително стимулиране и от общините.

Изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев посочи, че основната задача на БАИ е да направи България по-привлекателно място за инвестиции. Той съобщи, че в Плевен се очаква много скоро да стартира инвестиция в размер на 30 млн. евро.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация