Чака се нова дата за делото срещу Хуриет Сюлейманов

х

На 20 април в Ловешкия окръжен съд няма да се проведе заседание по делото срещу  Хуриет Сюлейманов, научи „BG Север“ от Валя Таслакова, майка на загиналата Цвети. То се отлага поради неотложен ангажимент на член от състава на съда. Родителите, които са уведомени за промяната в неделя вечерта, очакват скоро нова дата, на която делото да продължи.

Хуриет е виновникът за жестоката катастрофа край Луковит, отнела живота на трима плевенски студенти. Припомняме, че на последното заседание на 27 март стана ясно, че наглият ром е напуснал пределите на България и се е установил в Германия. Информация за това е получена на 10 март от писмо от ОД на МВР – Разград. Хуриет Сюлейманов бе обявен за общодържавно издирване през януари, когато на първото насрочено по делото заседание той не се яви в съда.

Фактът, че е напуснал необезпокояван страната през гранично контролен-пропускателен пункт Дунав мост заедно с брат си, криминално проявения Орхан Сюлейманов, скандализира обществото. Още по-скандално бе обаче обяснението на шефа на пункта Димитър Чорбаджиев, който заяви в ефир, че служителите му нямат задължение да проверяват  дали влизащите и излизащи от страната имат наложена забрана или не.

Родителите на загиналите младежи се надяват делото срещу убиеца на децата им да приключи бързо. Валя Таслакова – майка на Цвети, излезе с обръщение към вътрешния министър Румяна Бъчварова, в което попита защо Хуриет е по-мил на държавата от умните и интелигентни плевенчани, които загинаха нелепо навръх Гергьовден миналата година.

%d bloggers like this: