Сдружение Артилерия обяви конкурс по повод Деня на Ботев

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСдружение Артилерия „Ген. Владимир Вазов“ обяви конкурс за ученици от I  до IX клас на тема „Музикален фон на стихотворение на Христо Ботев“. Инициативата е по повод 2 юни – Деня на Ботев. Това съобщи председателят на сдружението Радослав Георгиев. Мелодията може да включва и компилации на съществуващи български музикални произведения в различни стилове като продължителността й трябва да съответства на продължителността на литературното произведение. Критериите, по които ще се оценяват творбите, са удачност, съответствие на музиката с поетичното съдържание и изразителност.

Желаещите да участват могат от 20 до 22 май да предадат предложенията си на адреса на сдружението или във фоайето на зала „Катя Попова“ от 9 до 12 часа. Трябва да предоставят два диска с музикалния фон и поетичния текст на хартиен носител.

Всички творби ще бъдат представени на 27 май от 15 часа във Военния клуб. Победителят ще получи награда от 110 лева, подгласникът му – 70 лева, и за трето място са предвидени 50 лева.

%d bloggers like this: