Дядо уби внучето си при катастрофа, делото не започна

sad-plevenПлевенският окръжен съд днес не даде ход на дело за жестока катастрофа, при която загина 7-годишно дете. 60-годишният шофьор се движел със скорост над пределно допустимата и предизвикал катастрофата. Водачът Петър Йосифов е дядо на детето, днес в съда той трудно отговаряше на въпросите на съдията.
Фаталният пътен инцидент е станал на 21 юни м.г. около 10,50 часа в Плевен на булевард „Русе“. „Фолксваген Голф“, управляван от Петър Йосифов от с. Малчика, се движел с несъобразена скорост в посока улица „Георги Кочев“. Шофьорът загубил контрол над управлението на автомобила, излязъл извън платното за движение вдясно и се ударил в паркиран товарен „Рено-Маскот“.

Вследствие на удара, пътуващото на задната седалка 7-годишно момиченце от София получило сериозна травма на главата. Детето било настанено с опасност за живота в Невро-хирургично отделение при УМБАЛ „Георги Странски“, където по-късно е починало, съобщиха тогава от ОД на МВР – Плевен.
Желая да се проведе съкратено съдебно следствие, за което да ми бъде назначен служебен защитник, заяви в съдебната зала Петър Йосифов. Родителите на нелепо загиналото дете не се явиха днес на делото, на заседанието ги представляваше столичен адвокат.

Съдът реши да не дава ход на делото и да го отложи за друга дата поради изискванията на закона за присъствие на пострадалите родители. Те ще бъдат призовани за следващото заседание, за да изразят своето становище по конституирането им като частни обвинители и граждански ищци. На подсъдимия да бъде назначен служебен защитник, реши още съдът. Прокурорът Димитър Захариев също поиска отлагане на процеса по тези причини.

%d bloggers like this: