film izle

Поредното „перфектно“ паркиране върху пешеходна пътека

park23Съвсем в центъра на Плевен, на пешеходната пътека на кръстовището до Дома на книгата, обективът на „BG Север“ засече паркирал автомобил. Случаят не е изолиран и ние не веднъж сме порицавали нарушителите. Сигнализирали сме и полицията, откъдето ни благодариха и информираха, че нарушителят е бил санкциониран според закона. Дано да е така, защото правилата би трябвало да важат за всички.

Сега всеки съвестен гражданин има възможност да го направи. Малка, но съществена подробност е, че само с изпращане на снимка не става. Трябва да е на разположение да свидетелства. Което най-вероятно ще изгаси ентусиазма на мнозина „репортери“, заснемващи нарушенията на пътя.

park24

На електронен адрес pleven@mvr.bg може да се подават сигнали за допуснати нарушения по пътищата, съобщават от МВР – Плевен.

За ограничаване на предпоставките за тежки пътни инциденти, за намаляване на пътно транспортния травматизъм и нетърпимост към нарушителите на Закона за движение по пътищата (ЗДП), ОДМВР – Плевен, предоставя възможност гражданите да съдействат на полицията, като е създала организация за приемане на сигнали и предложения.
Гражданите могат да подават сигнали, да изпращат снимков или видео материал за нарушения на ЗДП, както и да дават предложения на електронен адрес: pleven@mvr.bg

При получаване или приемане на снимков или видео материал, касаещ нарушение на ЗДП, подателят задължително ще се призовава като свидетел в образуваното административно-наказателно производство.

Полезна информация за органите на реда е и конкретизирането на датата, часа и мястото на установеното нарушение, регистрационния номер на автомобила, а също и телефонен номер за обратна връзка с подателя на сигнала, поясняват от полицията.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация