film izle

Закъснява строежът на новата спортна зала

sp-zala1С един месец е удължен срокът за изпълнение на първия етап от изграждането на новата спортна зала на Плевен. Това съобщи днес кметът проф. Димитър Стойков. Причината за забавянето е, че в хода на строителните дейности се е появил льос. „Наложи се да бъдат направени сондажи и тестове, които да покажат дали почвата понася тежко строителство. Слава богу, се оказа, че такъв проблем не е налице и имаме разрешение да продължим строителството“, допълни още Стойков.

Припомняме, че през февруари миналата година Министерският съвет отпусна 2 млн. лева за първата фаза на проекта, включваща работно проектиране и стартиране на първи етап на строителните дейности. Стойността на целия проект е 12 809 284 лв.

Предвижда се залата да бъде построена на площ от 4 426 кв. м, а разгърнатата й застроена площ да е 6 458 кв. м  и да разполага с 3 060 седящи места, както и с 12 места за хора с физически затруднения в придвижването. Залата ще разполага с оборудване за минимум 4 вида колективен спорт. Обектът се допълва и с изграждането на паркинг с над 329 паркоместа.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация