Що за хора са тези, които убиват кучета?

ubiec-kucheЗа убивани по жесток начин кучета в плевенския ж.к. „Сторгозия“ алармираха читатели на „BG Север“. Бездомните животни са социални и неагресивни, познати са в района, където живеят. Всички са маркирани и вероятно кастрирани от общинските служители, отговарящи за бездомните кучета в града. Последните два случая са около бл. 55, което води до предположението, че там живее „сериен убиец на кучета“, казват разтревожени и разгневени плевенчани. Двете кучета са убити жестоко – наръгани са, като е правен опит и за рязане на лапи. Известните случаи са много, неизвестните – още повече. В района на 24 блок преди месец изчезнало куче, за което живущите са сигурни, че е отровено. Във фейсбук периодично се публикува информация и снимки на измъчвани и убити животни. Жертви на човешкото бездушие и жестокост са станали и няколко малки кученца, намерени мъртви от жена около блоковете под Математическата гимназия през пролетта. Често труповете на наръгани или отровени животни първи намират играещи си навън деца и преживеният шок оставя трайни последици върху детската психика. Момиченце, което станало свидетел как мъж премазал с камък главата на коте, ходило месеци след това на психолог, за да преодолее травмата.

Хората в повечето случаи знаят или подозират кой извършва жестоките убийства, но не са склонни да се намесят или да подадат жалба, тъй като се страхуват, че насилникът ще си отмъсти. Опитите ни да съберем повече информация и да подадем жалба в прокуратурата често са многократни и не много успешни, казва Надежда Бялкова, любител и защитник на животните.

Ако някой е чул, видял или знае нещо за случаите с убити улични кучета и котки в ж.к. „Сторгозия“, може да се обади на тел. 0877 477 731. Предлага се и парична награда за достоверна и полезна информация.

 

%d bloggers like this: