film izle

С дарение – играчки и книжки, младоженци зарадваха децата от дом „Детелина“

mlad7Много детски усмивки и радостни емоции дариха днес младоженците Мина и Любослав Ячеви на децата от дом „Детелина“ в ж.к. „Сторгозия“ в Плевен. Замисълът за благотворителната инициатива „Плюшена играчка вместо цвете“ се зародил седмици преди сватбата на двамата влюбени. „Цветята увяхват, а детското щастие е нещо толкова истинско и незаменимо като преживяване. Затова решихме с бъдещия ми съпруг да заменим цветята за сватбата с детски плюшени играчки, книжки и помагала. А после да ги дарим на децата от дом „Детелина“, обясни булката Мина Ячева.

Над 200 гости на сватбата снощи в хотел „Ростов“ са приели с ентусиазъм инициативата на младото семейство и са ги подкрепили. Така днес по обяд повече от сто плюшени играчки, помагала и детски книжки стигнаха до малчуганите от дом „Детелина“. С голяма радост, глъч и положителни емоции децата посрещнаха подаръците на младоженците. „Щастливи сме, че можем да дадем късче щастие на децата, да им помогнем за изживеят щастливи мигове. Че има ли нещо друго, което да е по-важно от това?!“, коментира благотворителната инициатива младоженецът Любослав Ячев.

Все повече млади двойки организират благотворителни инициативи за децата. Техните усмивки и щастие са нещо незаменимо като преживяване. И не за ден, за два, замисълът е да се създава добра, положителна емоционална среда за децата от социалните домове. „Не можеш да станеш добър родител, ако не си добър човек. Това е важно да се знае от младите хора“, каза в заключение бащата на младоженеца Правдомир Ячев.

mlad3

има 1 коментар
  1. Димитрина Иванова каза:

    Това е чудесна инициатива,нека всички младоженци я последват.Нека щастието на младите тръгва от добротата и съпричастието! На добър час младоженци!Бъдете щастливи!!!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация