film izle

По вариант №14 от теста по биология ще пишат кандидат-студентите в МУ

DSCN7282Вариант №14 от теста по биология беше изтеглен днес на изпита в МУ – Плевен. Това направи кандидат-студентка, определена на случаен принцип, в присъствието на представители на Академичното ръководство, на Комисията за оценка на конкурсните работи и родители точно в 7,45 часа. Тестът съдържа 30 въпроса, последните два от които с отворен отговор.

DSCN7276

DSCN7275

Това е последният конкурсен изпит от кандидатстудентска кампания 2015 – тестът по биология за общо 8 бакалавърски специалности във факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж.

На изпита, който е с продължителност 2 астрономически часа, ще се явят 204 кандидати. Общият им брой от двата приема на документи за бакалавърските програми – предварителен и редовен – е 479, от които жените са 386, мъжете – 93 и 3 са възстановяващите студентски права. Кандидатите участват в класирането с най-високата оценка, която са получили от теста на предварителните изпити, от редовната сесия на 27 юли или на държавен зрелостен изпит по биология. Първото класиране за бакалавърските специалности ще излезе на 29 юли, а записването на новоприетите студенти ще се проведе в рамките на три дни по факултети – 30, 31 юли и 3 август.

Във Факултет «Здравни грижи» кандидат-студентите ще се състезават за 55 места по държавна поръчка за специалност «Медицинска сестра» и 30 места за «Акушерка». В Медицинския колеж местата за «Медицински лаборант»  са 22, за «Рентгенов лаборант» – 16, за «Помощник-фармацевт» – 25 места и 21 за «Социални дейности». Във Факултет «Обществено здраве» кандидатите се борят за 40 места, държавна поръчка, по специалност «Медицинска рехабилитация и ерготерапия» и 15 места за «Опазване и контрол на общественото здраве».

DSCN7277

DSCN7271

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация