„Чудесно семейство” – първата премиера за сезона в Плевенския театър

teatarНа 18 септември, от 19 часа, е насрочена премиерата на постановката „Чудесно семейство”. С нея  ДКТ „Иван Радоев” открива новия сезон.

Представлението е по пиесата „Обноски за маса“ от Алън Ейкбърн. Режисьор е Маргарита Мачева, сценограф Теодор Киряков. Пред публиката ще се изявят актьорите от плевенската Драма. Камелия Хатиб ще се превъплати в ролята на Ани, Ива Николова  и Цветелина Кирилова ще изиграят Сара, Рут ще бъде Нина Илиева, Норман – Сергей Константинов, Рег – Адриан Филипов, Том – Цветомир Нечев. В постановката ще вземат участие и 5-годишните актьори Даниела Върбанова и Ален Филипов, които ще бъдат съответно Дани и Лени.

teatar2

teatar1

Ние правим пиесата доста модерно, прехвърляме действието в съвремието, тъй като текстът няма абсолютно никакво отношение към времето, когато е създаван и звучи актуално и днес, разкри в аванс режисьорката Мачева. „Накратко: Това е пиеса за едно семейство, което е доста шантаво. Събират се много рядко и винаги се опитват да си прекарат весело, но все имат конфликти помежду си. Забавното в пиесата е това стараене да се държим прилично, докато вътрешното напрежение, нагнетявано от проблемите, които събираме в себе си, не избие в един момент. Пиесата е много смешна, не е ситуационна, а по-скоро е комедия на характерите“, разказа за „BG Север” режисьорката.

premieraСнимки от репетициите, личен архив

 

%d bloggers like this: