film izle

За наглото паркиране и гражданите от селски тип, отново

naglec-3Шофьорите в Плевен или не знаят правилата за движение, или по някаква си тяхна причина са убедени, че за тях не важат никакви закони и разпоредби. Разбира се, не слагаме под общ знаменател всички, но твърде често се случва. Показвали сме и такова паркиране по плевенски – в тревата до блока, а то е масово. Дали пък нямат право нарушителите, щом това продължава? Поредната снимка на неправилно спрял автомобил пред РБ „Христо Смирненски“ ни изпрати наш читател. За по-малко от месец получихме множество подобни снимки от граждани, част от които публикуваме по-долу. Прави впечатление, че на същото място е заснет и друг автомобил преди време. Така надеждите, че са изключения подобни нагли прояви, се изпаряват и колкото и да не ни се иска, трябва да признаем, че като общество не можем да се справим с подобни проблеми. Явно наглостта и селянията като манталитет дотолкова са се настанили в ежедневието и в живота ни, че погледът ни вместо напред към бъдещето, е вперен под носа ни – да заобиколим спрялата на тротоара кола, без да ни блъсне някой джигит на шосето като минаваме; да пресечем опасно, защото пешеходната пътека се е оказала единственото място за изчакване; да имаме очи и на гърба си и дадем път на нахалника, вървейки по пешеходна зона или по алеите в Кайлъка, ако той е решил, че трябва да мине с колата си точно оттам – не че е разрешено, ама на кого му пука? Автомобилите са с предимство. Точка. Е, не ни трябва война, за да се убиваме – по пътищата в мирно време, но това са подробности. Какво друго ни остава, освен да се надяваме, че гражданите от селски тип с манталитета си ще са пречка за извършването на ремонтите из града, които текат с пълна сила (и в събота и неделя) – по план, вероятно предизборно, но нека.

Ние ще продължаваме да публикуваме вашите снимки в рубриката „До кога така?“ и да показваме селянията – не защото ни харесва, а защото всички сме длъжни да не се примиряваме.

naglec-4

naglec-7

naglec-5

naglec2

naglec1

naglec-12

има 2 коментара
  1. Катаджия каза:

    А защо им криете номерата? Това не е квалифицирана информация.И ако се обадите на КАТ те ви пращат в Общинска полиция, на която ние плащаме заплатите.

  2. Емил Георгиев каза:

    В Плевен отдавна няма полиция! Това е неуспорим факт! Самите полицаи, явно смягтайки се за „недосегаеми“ от закона си позволяват да паркират и в градинки и в забранени улици и навсякъде /достатъчно е да се поразходите до градинката в близост до училище „Патриарх Евтимий“ или по улицата зад РДВР/. Е, след като те си позволяват подобно погазване на закона, защо и другите шофьори да не го правят?!? А пешеходеца… да се оглежда, когато ходи по тротоара, да не би случайно да пречи на автомобилите…

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация