Адвокат Биляна Грънчарова, кандидат за кмет от Движение за радикална промяна ”Българската пролет”: Борбата ни за нов морал в политиката започва от местната власт

„Нашата борба за нов морал в политиката започва от местната власт, защото живеем в общините  заедно с нашите роднини и близки и трябва да си оправим първо нашата къщичка. В  програмата ни сме се опитали да обхванем всички важни проблеми на община Плевен.” Това заяви при откриването на своята предизборна кампания адвокат Биляна Грънчарова, единствената жена, кандидат за поста на плевенски градоначалник. Тя е издигната от Политическа партия Движение за радикална промяна „Българската пролет”. За да я подкрепи лично, на срещата с избиратели в зала „Катя Попова” дойде и председателят на партията Велизар Енчев, независим депутат в 43-тото Народно събрание.

„И като жена, и като гражданин прецених, че програмата ни трябва започне с чистотата в община Плевен, защото тя е особено важна за нормалния живот на хората в нея. Наводнението преди дни и последствията от него показаха, че общинската управа не се грижи достатъчно за нещо толкова елементарно като почистването на шахтите на уличната канализация. Много може да се направи и за подобряването на инфраструктурата и комуналните дейности, транспорта, благоустрояването на района и опазването на околната среда”, каза адвокат Грънчарова.

Като юрист тя е преценила, че на второ място в програмата й трябва да бъде опазването на реда и сигурността на гражданите, особено в селата на общината. Според нея Общинският съвет и кметът могат да направят много в тази насока. „Не отричам, че предишните управления на общината  са се опитвали да правят нещо, но то е частично и не е това, което всички ние очакваме и искаме от местната власт”, поясни Биляна Грънчарова.

В 12-те приоритета, с които тя тръгва в състезанието за кметския пост, са още повишаване на качеството на образователните, здравните и социалните услуги в община Плевен, борба с демографската криза, насърчаване и подпомагане разкриването на нови факултети в Медицинския университет, повече грижи за хората от третата възраст, подобряване на състоянието на общинските дружества, създаване на благоприятни условия за развитие на малък и среден бизнес, привличане на средства от европейските фондове за развитие на региона, оптимизиране дейността на общинската администрация, развитие на културата, спорта и туризма и др.

Грънчарова поясни, че стартът на кампанията на Движение за радикална промяна „Българската пролет” в Плевен е закъснял с близо две седмици заради оспорване в ОИК и ЦИК на една от кандидатурите в листата за общински съветници. Процедурите се проточили доста, но в крайна сметка Върховният административен съд  решил спора в полза на Движението.

„Ръководител съм на първата партия в България, която се роди във фейсбук. Тя е единствената с представител в българския парламент, който има непримирима, категорична и агресивно критична позиция към управляващите  сега и на първо място към ГЕРБ и неговия  председател Бойко Борисов. Това управление бе заченато в грях преди година. Тогава почти всички партии в парламента, без ГЕРБ и ДПС, изневериха на своите избиратели и съставиха една безпринципна коалиция. Тази измама продължава, а нашата партия се появи, за да я разобличи” – каза в словото си Велизар Енчев.

След Биляна Грънчарова в листата за общински съветници на Движението са инж. Красимир Златев, юристът Ценка Караиванова, студентът Атанас Георгиев, Рени Тодорова – педагог, Дочка Кожухарова – педагог, Мария Петрова – търговец, инж. Добромир Йончев, Виолета Крамолинска – инженер-химик, Светлина Костова, лекарите Анелия Маринова и Ваниета Трифонова, Людмила Христова – педагог, Елизабета Цолова – икономист, инж. Любомира Берова, о.р. подполковник Стройко Бекяров и о.р. майор инж. Красимир Петков.

Срещата продължи с концерт на рок-група „Ребус”.

Бюлетина №16

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

%d bloggers like this: