Талантлива плевенчанка открива първа самостоятелна изложба в родния си град

izloj2Над 30 живописни платна е подредила талантливата млада художничка Криста Кирова в ХГ „Илия Бешков” – Плевен. Това е първата й самостоятелна изложба. Откриването е тази вечер, от 17 часа.

„За мен живописта е средство за общуване и начин за изразяване на впечатления, емоции и чувства. Искам да правя неща, които ме карат да се чувствам по-добре.
Чрез сетивното, творбата трябва да изобразява невидимото и същественото от заобикалящата ни реалност. Добрата картина надхвърля рамките на техническото изпълнение, тя е онзи рядък случай, когато разумът е успял да чуе гласа на душата и да го сподели със света”, споделя за своето творчество Криста.

izloj

izloj1

Художничката е възпитаник на Гимназията с преподаване на чужди езици -.Плевен. Завършва Живопис‘‘ при проф.Николай Майсторов  в НБУ, предстои й специализация.
Участвала е със свои творби във ФЕСТ 2011 ,,Образование-обучение-резултати‘‘,Зала ,,София‘‘, Столична библиотека; в уъркшоп ,, Реализиране на декор и костюм‘‘; в изложба ,, Учебният процес:провокация на границата между традиционно и съвременно пластично изкуство‘‘ – София; в ,,Student Art’’ – изложба студенти в Дворец на културата, Перник; изложба на млади творци Плевен-Бургас‘‘ в Арт център Плевен 2014. Носител е на номинация за награда на ,,Алианц‘‘ за живопис 2014.
izloj4

izloj3

%d bloggers like this: