Проф. Димитър Стойков: Договорка между мен и Георг Спартански е невъзможна

„Докато аз съм кандидат на ГЕРБ за кмет на Плевен, договорка между мен и Георг Спартански е невъзможна”, заяви категорично досегашният плевенски градоначалник проф. д-р Димитър Стойков.

SONY DSC
Вече избраният бургаски градоначалник от ГЕРБ Димитър Николов пристигна в града, за да подкрепи лично професора

Така той опроверга тиражираните от медии слухове, че на високо политическо ниво е постигнато споразумение за миролюбиво разпределение на управленските постове в общината след балотажа.

Професорът допълни, че предстоящите избори в неделя ще бъдат съдбовни за плевенчани. Нямало как да се правят договорки с другия претендент за кметски стол – Георг Спартански, защото опонентът му бил свързан с предишното управление на общината.

„С това управление, което за 12 г. разпродаде общинска собственост за над 60 млн. лв. и построи една оркестрина. Автобусният транспорт бе продаден и се наложи общината да си откупува обратно автогарата. Транспортът между населените места беше ликвидиран. Продадено беше и общинското дружество „Галена” и в Плевен сега няма денонощна аптека. Дори медицинско заведение беше продадено. За 4 години ние направихме това, което обещахме. Построихме две детски градини, закрития плувен басейн, обновихме площада на града и т. н. Разкрихме над 2 100 работни места по оперативни програми и още над 2 200 – от привлечени инвестиции. Програмата ни за следващия мандат не е от пет „П”-та, а е ясна и точна – за над 3 000 нови работни места, за осигурени инвестиции и нови проекти и т. н. Нека плевенчани да избират – период на реваншизъм, страх, подчинение и нищоправене или период на ясно и светло бъдеще с подкрепата на правителството на г-н Бойко Борисов и на кметовете от ГЕРБ в най-големите градове на страната. Нека всички, които милеят за нашия град, да излязат и да гласуват”, каза още проф. д-р Димитър Стойков.

За да го подкрепи преди вота в неделя в Плевен пристигна един от кметовете-отличници на ГЕРБ – бургаският градоначалник Димитър Николов. Той бе избран още на първи тур с впечатляващите 84 на сто от гласовете на бургазлии.

„Убеден съм, че проф. Стойков ще спечели на балотажа. Познавам го отдавна – като изключително ерудиран, възпитан човек, работохолик, който истински обича града си. Имахме много съвместни дейности с него, работихме доста здраво по общия ни проект за доставката на новите тролейбуси. Срещнахме и трудности, но той беше изключително упорит и настоятелен и успяхме”, каза Димитър Николов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

%d bloggers like this: