Цветан Антов: С над 2 000 гласа се е увеличила подкрепата за ПП АБВ в областта

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Над 2 000 гласа повече в сравнение с предходните избори е получила ПП АБВ в област Плевен. Това обяви днес областният лидер на партията Цветан Антов, като добави, че в някои общини вотът в тяхна полза се е повишил с над 50 %. ПП АБВ има трима общински съветници в Плевен, един в Белене, 4 в  Гулянци , по трима в Никопол и Пордим, двама в Искър,  един в Долни Дъбник.  В Пордим кандидатът им е на балотаж с ГЕРБ, а в Гулянци – с БСП. В Червен бряг е на балотаж коалицията, в която участва АБВ.

Партията има и четирима кметове на кметства, избрани още на първия тур. Те са в с. Лозица, Никополско, Аспарухово, общ. Левски, Тотлебен, общ. Пордим, и Брест, общ. Гулянци. В 10 села в областта техни кандидати ще са на балотаж в неделя.

В община Левски ПП АБВ подкрепя кандидатът на БСП Любка Александрова, в Белене няма категорично решение на ръководството, в Никопол подкрепят кандидата на ГЕРБ, в Долни Дъбник коалицията на досешгашния кмет, в Кнежа – Симеон Шарабански, и в Искър – досегашния кмет Валентин Йорданов.

Зам.-председателят на партия Румен Петков също е доволен от резултата на ПП АБВ. На три поредни избори за около година и половина имаме над 4 %, което показва стабилитет, способност да се говори на човешки език и потенциал да бъде показана алтернатива за развитието на страната, заяви Петков.

Той очерта и амбициите на ПП АБВ в новия Общински съвет в Плевен – работа в сферата на културата, възстановяването на престижа на Плевен, укрепване на спортното самочувствие на плевенчани и създаване на атмосфера за търсене на решения.

%d bloggers like this: