Георг Спартански: Ще управлявам в диалог с гражданите на Плевен

spartanski-pres1„Изборите в Община Плевен не бяха честни. Имаше физическо насилие и заплахи към наши застъпници и членове на СИК. Също така, те бяха привиквани в полицията, притеснявани бяха и техни близки“. Това оповести на своята първа пресконференция новоизбраният кмет на Община Плевен Георг Спартански. Той спечели като кандидат на местна коалиция „Плевен може – Плевен побеждава“, в която участват Реформаторският блок и ВМРО – БНД. „Моята битка е срещу нечистоплътните методи, които ни демонстрира една шайка. Това са група хора, които с поведението си на пазарлъци бяха лош пример за партиен актив. Те позорят партия ГЕРБ“, коментира новият градоначалник.
За пример Спартански даде съотношението на гласовете в с. Буковлък, където в три от секциите неговият опонент от ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков има смазващо предимство. Емблематична в това отношение била секция № 205, където от 809 гласували лица проф. Стойков печели 805 гласа, а за Спартански вот са дали едва четирима.
„Не смятам, че кметският пост е самоцел, ще управлявам в диалог с гражданите и за интересите на гражданите. Няма да деля хората на партиен принцип, всички честни професионалисти от различни партии ще могат да влязат в управлението“, оповести новоизбраният кмет. Той обеща, че няма да прави чистка в общината. Но вметна, че ще си отидат само хората с клиентелистки подход.

%d bloggers like this: