film izle

Великотърновският апелативен съд потвърди присъдата на Хуриет Сюлейманов

21.07.hurietСъс свое решение от вчера тричленен състав на Апелативен съд – Велико Търново, потвърди изцяло присъдата на убиеца от жестоката катастрофа край Луковит Хуриет Сюлейманов на Ловешкия окръжен съд, съобщават от ВТАС. С присъдата на първоинстанционния съд, Хуриет (1984 г.) е признат за виновен в това, че на 05.05.2014 г., около 09:00 часа на първокласен път 1-3 при километър 144+100 между гр.Луковит и с.Петревене, обл. Ловешка при управляване на МПС – л.а. марка „БМВ“, нарушил правилата за движение по пътищата – чл.16, ал.1, т.1 от ЗДвП и чл.21, ал.1, ред 2-ри, колона 2-ра от ЗДвП, като навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение без да е изпреварвал или заобикалял друго пътно превозно средство със скорост от 110,3 км/ч. и по непредпазливост причинил смъртта на Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслаков (тримата на 20 г. ) и причинил средна телесна повреда на Иван Гюмишев (на 18 г.) като след деянието е избягал от местопроизшествието и извършеното деяние представлява особено тежък случай.

На основание чл. 343, ал.4 във вр. чл. 343, ал.3 предл.4, 5, 6 и 7, б „б“ предл. 2-ро във вр. чл.342, ал.1, предл 3-то от НК, ОС Ловеч го е осъдил на 15 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.

Делото в Апелативен съд е образувано по жалба от служебния защитник на подсъдимия. Според състава на ВТАС, оплакванията  на защитата, че първата инстанция не е оценила важни смекчаващи вината обстоятелства, които имат значение при индивидуализация на наказанието на подсъдимия се явяват неоснователни.

Въззивната инстанция счита, че наказанието в размер  на 15 години лишаване от свобода, представляващо максимума на наказанието определено от законодателя е справедливо и отговаря напълно на обществената опасност на деянието и дееца. То е определено правилно по правилата на чл. 54 от НК, като съдът приема, че не е налице нито едно смекчаващо вината обстоятелство, поради което и атакуваната присъда на Ловешки окръжен съд е потвърдена изцяло.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаването му на страните.

След като е бил редовно призован от ОС-Ловеч и му е връчен препис от обвинителния акт на прокуратурата, подсъдимият, който е бил с мярка за неотклонение „домашен арест”, се е укрил и до момента не е установен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация