film izle
26 ноември 2015, 14:45 10 коментара

Заформя ли се антикметско мнозинство в ОбС в Плевен?

o-savet-4Още след избора на Георг Спартански за кмет на Плевен прогнозирахме, че ще му е доста трудно да сформира мнозинство в общинския съвет, което да подкрепя неговите предложения, имайки пред вид изключително шарената конфигурация от представители на 10 политически сили в местния парламент. Тази наша прогноза се сбъдна още на първата редовна сесия днес. При избора на управител на ДКЦ III кметското предложение бе бламирано, въпреки подкрепата на БСП, и с 25 гласа „за“ бе избран предложеният от ГЕРБ д-р Красимир Трифонов. За него гласуваха освен съветниците от ГЕРб и колегите им от АБВ, ДПС, БДЦ.

Че не може засега да разчита на необходимата подкрепа, Спартански бе разбрал още преди сесията и това го накара да оттегли предложението си за нова структура на общинската администрация, в която бе предвидил цели петима свои заместници.  Явно и до него бяха достигнали нагласите на опозиционните групи да не подкрепят такъв раздут управленски щат и той предпочете да не бъде бламиран и по тази точка. Мнозинството не приема и личностите, които се спрягаха за предвидените нови две замкметски места.

Очевидно е, че националната управляваща коалиция от ГЕРБ, Реформаторски блок, АБВ и Патриотичния фронт в Плевен не се възпроизвежда, според запознати – с еднаквото нежелание както от страна на кмета, така и на ГЕРБ и АБВ. С азбукарите Спартански пък изобщо не се и опитал да осъществи контакт.

Засега като лоялен партньор на кмета освен групата на реформаторите се очертават и петимата съветници от БСП, но сборът им съвсем не е достатъчен, за да се приемат предложенията на градоначалника и той е с вързани ръце. Дали ще съумее да сформира подкрепящо го мнозинство от поне 21 съветници и на каква цена, времето ще покаже.

има 10 коментара
 1. 6 gunlover каза:

  Поредния кмет е избран точно с 18,5% от имащите право на глас. Но лошата новина е, че адвоката няма хал-хабер от ръководство и управление! Той си мисли, че Плевен е дойна крава, която нито ще храни, нито ще пои и реши с гребена, а само ще дои и прави кебапи от телетата! Много грешни са му сметките! Скоро ще го усети!

 2. блеки каза:

  тъпи нещастни ГЕРБЕРИ!

 3. бандата Дилинджър каза:

  Наци-ковчежник, Кондьо-шут-кретен,Мето-обирджия,Пикльото-напоителя и кмета-Спиртомера!
  Скоро тази Великолепна Петорка-в ПАНДИЗА!

 4. Рада Дълбоката каза:

  Не Маргаритке. Ти някоя слугиня на Зейенопореца ли си? Има нужда от конфронтации за да се разбере веднъж завинаги че този крадливец и лъжец ще има сериозна опозиция и че хората не го искат. Все пак е станал кмет с по- малко от една трета от гласовете на плевенчани. Не може да се съобразяват с желанията на кмета че да пълнят джобовете на Стефан Милев Таслаков и сие.

 5. Маргарита каза:

  Риба , рак и щука ! Всеки тегли към себе си ! Няма управия , а искаме да сме добре ! Не може без компромиси ! Мислете , че вие общински съветници , представлявате гражданите на Плевен ! Те очакват от вас резултати , а не конфронтации ! Докажете с делата си , че мислите за този град , а не за партията , която ви е издигнала ! Успех и УМНАТА !!!!

 6. Другия каза:

  Защо забравяте „народен съюз“ на Манеца и те са антикметската коалиция

 7. Той каза:

  ха-ха георги! Предстои да видиш големия ……резултат! Дерзай, както обеща! Няма да правиш договорки,я! Сам, като Матросов ще оправиш всичко. Ние ти „вярваме“, но имай предвид народната мъдрост за новия бардак!?????

 8. Бойкот каза:

  Пълен бойкот на тоя. Човек който се гласи да назначи посредствени хора като Еленков и направо недоразумения като другата за зам кметове и има цели 5 замове какво добро мисли на Плевен освен че си намърдва хората на заплата?

 9. Име... каза:

  Но разбира се. Скоро и БСП ще го остават. Дори не знам след толкова лъжи защо го подкрепят.

 10. гого каза:

  Оформи се коалиция ГЕРБ и Методи /съветниците от ДПС,АБВ и БДЦ са вътре с купените цигански гласове/.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация