Театрален празник на български и английски език ще се проведе в библиотеката

bibl7По повод 180 г. от рождението на американския журналист, хуморист и любим детски писател – Марк Твен, на 11 декември, от 15.30 ч. в Арт залата на РБ „Христо Смирненски“ ще се състои театрален празник на български и английски език под наслов „Двете страни на живота“/ „Two Sides of Life“. Събитието се организира съвместно от Регионалната библиотека, Педагогическия колеж – Плевен, и Гимназия с преподаване на чужди езици

С различна театрална техника – куклен театър, и на родния за Марк Твен английски език, студенти от първи, втори и трети курс на специалностите предучилищна и начална училищна педагогика и английски език, под ръководството на ас. М. Гаврилова, ще пресъздадат една от най-запомнящите се сцени от любимата детска книга „Принцът и просякът“.

Това е поредната съвместна проява на трите институции. Добрата комуникация между директорите на Регионалната библиотека, Педагогическия колеж и ГПЧЕ – Аня Михова, доц. д-р Росица Димкова и  Юрий Тодоров, е с цел популяризиране на дългогодишния педагогически опит на университетските преподаватели и на учителите от ГПЧЕ при използването на съвременни практики за насърчаване на четенето в Регионалната библиотека. В атрактивните специалности на колежа – „Начална училищна педагогика и английски език“ и „Предучилищна педагогика и английски език“, се подготвят педагози със степен “професионален бакалавър” и професионална квалификация „педагог, начален/детски учител и начален учител по английски език“. Усвояването на езикови знания и умения по английски език е с цел преподаване в предучилищната степен и в началния етап на общообразователното училище и е съобразено с международните стандарти за ранна чуждоезикова подготовка.

Събитието е част от една важна Национална стратегия, по която България ще работи до 2020 г., а несъмнено и по-нататък – Националната стратегия за насърчаване на четенето и повишаване на грамотността“.

%d bloggers like this: