Колежката Емилия Карабулева получи приза „Кауза на годината“

Журналистът от „BG Север“ Емилия Карабулева получи наградата „Кауза на годината“ за усилията си в борбата с войната по пътищата. Това се случи снощи на тържествена церемония в клуба на БТА в Плевен, където бяха връчени и ежегодните награди за журналистика „Северно ехо“. Нашата колежка получи приза от кмета на града Георг Спартански. „Трудно е човек да се изправи след трагедия като тази, която преживя в личен план Емилия. Малко са хората, които са в състояние да намират смисъл на живота след това. Аз искрено се възхищавам и се прекланям пред нейната сила да продължи въпреки трагедиите, които не я подминаха, и да намери смисъл да посвети живота си не на себе си, а на другите. Защото каузите, за които тя се бори, трябва да са наши общи и трябва да я подкрепяме“, заяви градоначалникът.

Карабулева благодари за признанието и подчерта, че приема наградата като отговорност и обеща, че и занапред като регионален представител на фондация „Безопасни улици от Валя“ ще работи в Плевен да се случват добри неща.

Призът „Репортер на годината“ грабна Елина Кюркчиева от „Плевен за Плевен“, тя получи наградата от председателя на Общинския съвет Мартин Митев. Тази година за пръв път бе учреден и приз „Фото око“. Признанието отиде при оператора от телевизия „Зетра“ Венелин Кръстев. Наградата му връчи председателят на местната организация на Съюза на българските журналисти Иван Илиев. В категорията „Пиар на годината“ бе отличена Светлана Костадинова от Община Плевен. Призът й връчи областният управител Ралица Добрева.

Победителите получиха от председателя на Дружеството на писателите Лалка Павлова и по един юбилеен сборник с поезия и проза и най-новия брой на алманах „Мизия“. Пиарът на Община Левски Любка Христова им връчи и подаръци по повод 70 години от обявяването на селището за град.

 

8 thoughts on “Колежката Емилия Карабулева получи приза „Кауза на годината“

 • 18 декември, 2015 г. в 15:23
  Permalink

  Уважение към г-жа Карабулева. Достойна жена, намерила сили да продължи с тази кауза. Но тя не бива да има място на подобно събитие. Всеки присъствал на това събитие може само да се срамува, но не и да се гордее. Току що прочетох как една плевенска медия се хвали че получила поздравителен адрес от депутат за награда дадена на техен журналист. А всъщност наградата се оказа, че е дадена от собственика на въпросната медия, който я дава на свой подчинен. Въпросният депутат пък е спонсор на медията. Това е дъното на журналистиката в Плевен. Възмутена съм. Въпросният собственик на сайт дори си продаде г*за на ГЕРБ преди изборите и щяха да го правят общински съветник, но Цв.Цв. забранил. Сега същият този човек се върти и усуква около кмета за да го вземе пак под крилото си и да му осигури пари за да не фалира сайта.
  Успех на г-жа Карабулева. Най-голямата награда е доверието на читателите и на хората, които подкрепят каузата й.

 • 18 декември, 2015 г. в 15:10
  Permalink

  Най-честната награда ! Като майка и журналист изпитвам респект към г-жа Карабулева за борбения дух, който и позволи да продължи живота си и след смъртта на детето и. Всичко останало в тези т.н. „награди“ е отвратителен слугинаж и омерзение !

 • 18 декември, 2015 г. в 14:58
  Permalink

  ами да си станал кмет бе, да та еВа и тебе…какво ревеш?

 • 18 декември, 2015 г. в 00:54
  Permalink

  Първо ти Мили незнам на кого си мил или мили!Какво означава някаква си възраст когато милееш за този град!!

 • 17 декември, 2015 г. в 21:42
  Permalink

  Честито награда, Еми! Вярвай, твоята Мариянка се гордее с теб – там, на по-хубавото място!Продължавай да се бориш за каузата, заслужава си!

 • 17 декември, 2015 г. в 18:00
  Permalink

  Какви са тия лелки и бабки. Няма ли млади хора в тоя град.

 • 17 декември, 2015 г. в 17:56
  Permalink

  Поздравления ! Напълно заслужена награда 🙂

 • 17 декември, 2015 г. в 13:00
  Permalink

  Тоя кмет се скъса да яде и пие. От още 8 декември едва ли е отрезнявал. То не бяха руснаци, честване на 10 декември, коледни балове и банкети, сега на софрата на тия.

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: