Българската Коледа помага на 6-годишния Преслав от село Победа

bulgarskata-koleda-GВече четвърта поредна година инициативата Българската Коледа помага на 6-годишния Преслав от плевенското село Победа, съобщи БНТ. Той страда от детска церебрална парализа и се нуждае от непрекъсната рехабилитация, както и от специални помощни средства. Близките на Преслав са уверени, че с помощта на Българската Коледа той скоро ще може да ходи сам и догодина ще тръгне на училище заедно със своите връстници.

Заедно с братчето си Преслав с голямо вълнение украсява коледната елха и с нетърпение очаква своя подарък от белобрадия старец в коледната нощ. „Идва дядо Коледа и дава подаръците, като заспят децата. Искам да ми подари лека кола да мога да бръмча с нея и да си обикалям из селото“, пожелава си Преслав. Лекарите дават 50 процента шанс той да проходи сам, но само след серия операции и рехабилитация в специализираните клиники в Банкя и Момин проход. Досега на момчето са направени 5 операции.

Майката на Преслав сама отглежда двете си деца и разчита на скромна помощ само от възрастните си родители. Затова с голяма надежда се обръща към инициативата Българската Коледа, за която научава преди 4 години от друга майка на болно дете. През тази година от благотворителната инициатива майката Милена Кучева е получила 800 лева, с които купува ново тоалетно столче и количка. Тя трудно намира думи, с които да изрази своята признателност към хората, които помагат на нейния син да проходи и на всички български деца, които се нуждаят от помощ.

%d bloggers like this: