Благотворителната изложба за набиране на средства за паметник на Данаил Попов – до 27 декември

bazar6До 27 декември ще остане Благотворителната изложба за набиране на средства за построяване на паметник на Данаил Попов – нашият съгражданин и верен съратник на Васил Левски, в Търговски център Макси, ет. 2 /детски кът/. В нея желаещите да се включат в инициативата могат да си закупят коледни картички и аксесоари, изработени от деца от II клас от училище “Йордан Йовков” с класен ръководител Теменужка Лалова, възпитаници на артшкола “Колорит” с ръководител Майя Ананиева, деца от начален курс на ОУ “Климент Охридски” и от МГ “Гео Милев”.

bazar7

Събраните до момента средства са близо 10 000 лв. ЦДГ „Иглика” се включи в благотворителната инициатива с 283 лв., събрани от Коледния базар. Благотворителен Коледен базар се проведе и в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, на който освен коледни сувенири, се предлагаха и вкусни лакомства. Значителна сума беше събрана по време на Коледния бал на Ротари клуб Плевен.

Инициативата е на Сдружение „Васил Левски”, а необходимите средства за изграждането на паметника – 12 000 лв. След проведен конкурс, изработката на паметника е поверена на скулптора Красимир Рангелов.

bazar8

%d bloggers like this: