Плевенско дете обра медалите на фестивал в Латвия

elizabet4Елизабет Захариева получи няколко награди на престижен международен фестивал в Латвия. Малката изпълнителка покори публиката на Международния музикален фестивал „Riga Simpsony“ от 3-7 декември.

elizabet1Поканата й беше връчена от директора на фестивала Елена Швилпе. Елизабет участваше в 4 направления -световен хит, песен от латвийски композитор, оригинална песен и народна песен. Плевенското момиче спечели 2 златни медала, един сребърен, едно бронзово отличие и статуетка.

elizabet2Присъден й беше и приза принцеса на фестивала „Riga Simpsony“. Това е второто й участие на този конкурс и членовете от международното жури бяха впечатлени от вокалното й израстване за 1 година. Елизабет пя и на гала концерта в зала „Северно сияние“ -Рига. Това съобщи за „BG Север“ Силвия Захариева, майка на талантливото дете.
elizabet5Елизабет се обучава при Доротея Люцканова във вокален център „Дори Диос“ -Плевен. Вокалната педагожка също е наградена с диплом от фестивала и е щастлива от успехите на 9-годишната Елизабет.

elizabet3За нашето талантливо момиче тази година беше много успешна . През 2015 г. тя е завоювала 11 медала и 5 статуетки от национални и международни музикални фестивали. На международните фестивали е участвала с „ Арт Нови звезди“, представители за България.От Латвия Елизабет получи официални покани за два конкурса в Израел, за два конкурса в Малта, за Беларус и отново за Латвия.“ Елизабет много обича сцената, затова мечтите й са свързани с нея. Малка е, но знае колко труд се крие зад блясъка на наградите“, сподели майка й Силвия Захариева.

2 thoughts on “Плевенско дете обра медалите на фестивал в Латвия

  • 26 декември, 2015 г. в 08:23
    Permalink

    Браво на детето!За сетен пътсе доказа БЪЛГАРИЯ!А дали след време и тя няма да напусне пределите на страната ни,за да бъде оценена подобаващо от други?

  • 25 декември, 2015 г. в 07:41
    Permalink

    Браво, Елизабет! Пожелавам ти да да работиш упорито и един ден, светът да разбере, че в България има надарени и прекрасни деца като теб! Поздравления и за учителката ти! Успех миличка и бъди винаги победител!

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: