film izle

Обявиха конкурс за детска рисунка и пластика на тема пчели и мед

пчели-4От 11 до 14 февруари 2016 в Плевен ще се проведе XІV-то Mеждународно изложение – договаряне “Пчеларство – Плевен 2015”.

Изложението се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, под патронажа на Областна администрация – Плевен, и Министерство на земеделието и горите, съобщават организаторите.

По традиция по време на изложениетовече за 14-ти път, ще бъде аранжирана тематична изложба “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. За целта “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, обявяват Mеждународен конкурс за детска рисунка и пластика на горепосочената тема. Възрастовите групи са 3 до 5 г., от 6 до 12 г. (вкл.); от 13 до 16 г. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика. Творбите се представят до 04.02.2016 г. в офиса на “Партнерс експо” ООД – България, 5800 Плевен, пл. “Възраждане” 1, стая 325.

На гърба на всяка рисунка трябва да са написани – три имена, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа. Рисунките трябва да са с размери до 35 см височина/50 см широчина. За пластиките няма дефиниран размер и е желателно да се изпращат в кутия.

В последното издание на конкурса – през 2015 в конкурса се включиха млади художница от повече от 40 арт-школи и кръжоци към читалища, училища, детски и младежки центрове от различни български градове. Традиционни участници са деца от Сърбия, Македония, Румъния, Молдова, Белорус, Испания.

Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в изложбата съпътстваща форума. За най-добрите отличени творби са предвидени награди – грамоти и пчелен мед осигурени съответно от “Партнерс експо” ООД и от Областния пчеларски съюз – Плевен.

Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на изложението.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация