Владислава Царева от Плевен е сред победителите в „Читател на годината 2015“

photo_verybig_1542451Владислава Царева от Плевен е един от победителите в националната кампания „Читател на годината 2015“, организирана от евродепутата Мария Габриел съвместно със Столична библиотека, съобщават Дарик. Наградата за носителите на отличието „Читател на годината 2015“ на всяка една от регионалните библиотеки в страната е посещение на Европейския парламент в Брюксел.

Обединението около любовта към книгите е изключително силен сигнал, който България изпраща към Европа и света. Националната кампания „Читател на годината 2015“, която обедини всички – читатели, автори, библиотеки и институции, е ярко доказателство за приноса на страната ни за културното и духовно наследство на Европа и света. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел при обявяването на победителите в кампанията.

„Четенето е най-добрият начин да продължим да отстояваме ценностите, собствената си национална история и културно богатство. Носителите на приза „Читател на годината“ на регионалните библиотеки са ярко доказателство, че са живи изконното българско любопитство и жаждата за знания. Съвременните български автори са тези, които ни карат да усещаме как пулсът на българската съвременна литература може да бие още по-силно“, заяви още Мария Габриел.

Имената на останалите носители на отличието са:

Христина Танчева – Благоевград

Люба Шекерова – Бургас

Десислава Хайдарова – Смолян

Нестор Несторов – Стара Загора

Галин Иванов – Добрич

Мариела Петкова – Търговище

Станислава Георгиева – Пловдив

Катя Кашукеева – Кюстендил

Севда Йовкова – Габрово

Зорница Сидова – Русе

Мариела Ганева – Велико Търново

Марина Стоилова – Варна

Живка Николова – Разград

Лина Райкова – Хасково

%d bloggers like this: