Гледаме Калин Врачански на плевенска сцена в „Игра на дама“

teat1На 22 февруари, от 19 часа, на плевенска сцена гостува ДКТ „Иван Димов“ – Хасково, с  авторския спектакъл на Лилия Абаджиева „Игра на дама”. Постановката е със специалното участие на Калин Врачански.

Поставихме си амбициозната и почти невъзможна задача да изследваме любовното чувство във всичките му възможни измерения, да изследваме сътресенията на сърцето„, казва Абаджиева. „Във всеки полов акт участват четирима, е казал Фройд, като има предвид, че колкото и пълноценна да е една връзка, е невъзможно да получиш пълно удовлетворение само от нея. В този смисъл в пиесата има хамлетовски въпроси, трагика, романтични чувства. В образа на Калин Врачански, например, се съчетават Дон Жуан и Хамлет едновременно„.

teat
Сюжетът е по романа на Кортасар „Игра на дама“, Киркегор -„Дневникът на прелъстителя“, писмата на Кафка, поезията на Бодлер и Елиът, Чехов.
Сбъдна се мечтата ми да играя в любовна пиеса. Работихме със сърцата си, разчовърках душата си, надградихме много в професионално отношение“ – добавя Снежана Макавеева, нашумяла с ролята си на Зори от „Под прикритие“.
Сценографията и костюмите в „Игра на дама“ отново са на съпруга на режисьорката Васил Абаджиев, с когото работят като творчески тандем в театъра от години. Отличават се с простота, чистота и аскетичност.
Вместо покана, идва определението на Калин Врачански, който казва за „Игра на дама“: „Спектакълът е по-необичаен от всичко, което сте гледали досега.

Билети ще се продават от вторник (19 януари), на касата на театъра. Цена -10 лв.

One thought on “Гледаме Калин Врачански на плевенска сцена в „Игра на дама“

  • 19 януари, 2016 г. в 10:58
    Permalink

    Чудесно! Очаквам спектакъла с нетърпение!

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: