Плевен е домакин на Националния конфедеративен съвет на „Подкрепа“

DSC04051Национален конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа“ се провежда днес в Плевен. Той е председателстван от президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Причината да се съберат точно в Плевен е, че от далечната 1993 г. синдикалистите не са заседавали в града, стана ясно по време на откриването на Националния конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа“.
„Откакто съм президент на конфедерацията съм възприел идеята да провеждаме конфедеративните съвети извън София, за да можем да се виждаме с колеги, нас да ни видят, да се срещаме с повече граждани. Иначе се губи здравата връзка на синдиката с хората, които представлява”, коментира Димитър Манолов. Той обясни, че съветът в Плевен е целеви. Започва процедурата по установяване наличието на критерии на представителност на синдикалните и работодателските организации, ще бъдат обсъдени и текущи задачи.
DSC04058 (2)По повод 27-ата годишнина на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов коментира, че организацията е имала една дълга и противоречива в началото си история. Тогава тя е била ориентирана към това да промени политическия климат в страната, да работи за реформи по начина, по който са ги виждали първите участници в „Подкрепа”.

„Допуснахме много грешки от незнание. Това са неща, които остават и са част от историята. Въпросът е какво сме научили от тези грешки и накъде ще вървим. „Подкрепа” е незаобиколим фактор в общественото развитие и ще продължи да бъде такъв”, категоричен е Димитър Манолов.
Националният конфедеративен съвет на КТ“Подкрепа“ в Плевен съвпада с рождения ден на синдикалната организация – 8 февруари 1989 г., както и с рождения ден на нейния основател д-р Константин Тренчев.

%d bloggers like this: