Плевенски студенти към Слави Трифонов: В България не се живее, тук се преживява

Зала „Катя Попова“ се оказа тясна да побере всички плевенски студенти, които искаха да присъстват на неформалната среща със Слави Трифонов и екипа му. Десетки младежи не успяха да влязат и да участват в дискусията. Срещата бе инициирана от студентите от Медицинския университет в Плевен. Гологлавият шоумен, сценаристите му Филип Станев и Тошко Йорданов и Евгени Димитров Маестрото пристигнаха с половин час закъснение. Поредицата от срещи със студенти Слави стартира от Пловдив, но тази в Плевен бе първата след внасянето на събраните подписи за референдума в Народното събрание. Затова и във встъпителните си думи той припомни колко подписа са събрани и защо е нужно да се случи промяната. „Членовете на всички партии в България, които плащат членски внос, са 350 000. А подписалите се хора са близо 700 000 души“, изтъкна известният плевенчанин, след което призова местните студенти за активност в разговора.

Начало на дискусията постави доктор Татяна Валериева. „Аз съм от хората, които винаги гласуват на всички избори, на всички референдуми. Тук съм от името на един малък човек – на моя син, който е на 3 години. С едни момичета обсъждахме, че тук се чувстваме като на среща на БРЦК. А вие чувствате ли се като революционери“, попита тя Слави и екипа му.

Местна студентка запозна Трифонов и с ниския стандарт на живот в Плевен. „Нещата в България са грозни и страшни. Тук не се живее, тук се преживява. В Плевен има голяма безработица, хората работят за 300-400 лв. на 12-часов работен ден“. Според младата жена, за да се оправят нещата на високо ниво, трябва да се почне от по-ниското. Сред обсъжданите теми бяха още политическата обстановка в страната, съдебната система, жълтата преса и свободата на словото.

%d bloggers like this: