Плевенчани се жалват от изоставени стари автомобили и бездомни кучета

priemna 1„Изоставените стари автомобили по улиците и кварталите на Плевен от години са сериозен проблем за града ни. Освен че са грозна гледка, те затрудняват придвижването и „изяждат” местата за паркиране. Има ли начин да бъдат накарани собствениците на тези автомобили да направят нещо по въпроса и тези коли да бъдат премахнати“. Проблемът бе поставен в приемния ден на председателя на Общински съвет в Плевен Мартин Митев от гражданин, информират от пресцентъра на местния парламент. По време на срещата той се поинтересува съществува ли нормативна база в Община Плевен за разрешаването на проблема, както това е направено вече в градове като София и Пловдив. Поставен бе и въпроса защо подобни автомобили не се премахват от компетентните органи и в Плевен.

Мартин Митев заяви, че и в Община Плевен съществува нормативен ред за разрешаването на проблема, но този ред би трябвала да се приложи и на практика.

В приемния ден на Митев бе поставен и въпросът за бездомните кучета в Плевен, които са ежедневен проблем за много плевенчани. В тази връзка той заяви, че в бюджета на Община Плевен за тази година има предвидени средства за изграждането на нов приют за тези животни, но този приют няма как да се случи в рамките на календарната година.

%d bloggers like this: