Плевен има спешна нужда от постоянен приют за бездомните кучета

kucheta1100 хил. лева са необходими за започване на строеж на постоянен приют за бездомни кучета в Плевен. По-евтин вариант е да бъде ремонтирана сградата на бившата ветеринарна лечебница в града за целта. Това съобщи днес кметът Георг Спартански пред журналисти. Той обясни, че това се налага, тъй като проблемът с бездомните кучета в Плевен е голям и постоянно постъпват сигнали за агресивни глутници и нахапани граждани. Нужни са от 800 до 1000 бокса, за да бъдат прибрани бездомните кучета от улиците на града.
В момента се чака решението на Министерството на земеделието и храните, които трябва да предоставят бившата ветеринарна лечебница в близост до Къртожабене. От общината са поискали сградата преди повече от година. От Държавната агенция по безопасност на храните са дали становище, че сградата няма да се използва от тях и може да бъде предоставена за нуждите на общината. Досега обаче официален отговор за решението им няма.
Георг Спартански обясни, че само игличките, с които се поставя упойката, за да се хване едно куче и да се обезпаразити, струват по няколко лева. Разходите за кастрирането и за обезпаразитяването на животните се увеличават.

3 thoughts on “Плевен има спешна нужда от постоянен приют за бездомните кучета

 • 24 февруари, 2016 г. в 15:40
  Permalink

  Ти лаеш достатъчно 🙂

 • 23 февруари, 2016 г. в 10:45
  Permalink

  Какво общо има бруцелозата с уличните кучета? Хората се заразяват при контакт с болни животни /кой идиот ще ходи да гали и целува уличните псета, доста от които са агресивни/ или необработени продукти от тях. Бактериите се откриват в млякото и месото. Инфектирането на човека става най-често при консумиране на заразени или замърсени продукти-кой идиот /освен Джан Джун От Сайгон и Асен/ яде кучешко месо?

 • 22 февруари, 2016 г. в 19:19
  Permalink

  Печеливш бизнес е кучешкия-издръжката на 5 пенсионера,за лайна по улиците и бруцелоза и мошеници,които се хранят и забогатяват от измислени кучелюбци-печалбари и търгаши.Решението е евтаназия,за ходещите зарази,които пулнят джобовете на мързеливци с кауза.

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: