Съвременно „Женско царство” показва новата постановка в Плевенския театър

teat2Джиесеми, таблети и селфита. Духова музика, модерни тоалети и еманципация. Всичко това събрано в едно забавно представление, режисирано от Ива Николова. На 25 март, от 19 часа, на Голяма сцена в ДКТ „Иван Радоев” ще се състои премиерата на постановката „Женско царство”. Една от най-забавните комедии на българския драматург Ст. Л. Костов е писана в далечната 1931 г. Времето е старо, но темите в нея – не. Режисьорката Ива Николова смята, че днес жените управляват и то буквално. Затова избира и по-различен похват за представянето й – с осъвременени средства, телефони, таблети, модерни тоалети, селфита.

teatar

„Стараем се да се приближим до съвремието, за да бъде по-близко на публиката, бягаме от народните носии и всичко, което е в оригинала на пиесата. Тя толкова много е правена и експлоатирана, че по някакъв начин не мисля, че е толкова любопитно на зрителя да я гледа отново и отново по един и същ начин. Дано допадне на публиката в нашия вариант, защото ние много се забавляваме”, казва Ива Николова.

tezat1

В главната роля – на красавеца Стоенчо, ще влезе Сергей Константинов. От мъжкия състав на плевенската трупа ще се изявят Адриан Филипов, Генадий Николов, Георги Енчев, Емил Николов, Николай Станев и Петьо Кръстев. Цветелина Кирилова и Елица Анева ще изиграят Райна, а ролята на кметичката е поверена на Нина Илиева. Злата е Мариета Калъпова. Участват и две деца от театралната студия в ролята на съветнички. Със съдействието на диригента на Духовия оркестър Пламен Марков ще има и звездно участие на четирима музиканти от оркестъра, които ще допринесат за допълнителното настроение на публиката.

Снимки: Личен архив

 

%d bloggers like this: