film izle

Проф. Томов е избран за международен делегат на Световната асоциация по лапароскопска хирургия

ProfTomovUSA_2016_2По време на VII Годишна среща по минимално инвазивна хирургия в Хавай, САЩ, в края на февруари, ректорът на Медицински университет (МУ) – Плевен, проф. д-р Славчо Томов бе избран за международен делегат на Световната aсоциация по лапароскопска хирургия, съобщават от вуза. На официална церемония проф. Томов бе удостоен със Сертификат за международен делегат на Световната асоциация по лапароскопска хирургия лично от президента на асоциацията Морис Чънг и от председателя на Управителния съвет Пол Алън Уелтър.

Като международен делегат ректорът ще има задължението да популяризира достиженията и дейностите на Световната асоциация по лапароскопска хирургия в България и Европа в качеството му на член на Управителния съвет на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия (SERGS), както и на съучредител на Асоциацията по роботизирана хирургия за Югоизточна Европа (SEERSS) и на Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия (БАМИГХ).

На форума проф. Славчо Томов бе поканен да изнесе две лекции – културна презентация за България и научен доклад за опита на екипа му в роботизираната гинекологична хирургия. Темата на културното представяне на страната ни бе: „България  – древна и неповторима“, а тази на научната презентация на ректора – „Усложнения в роботизираната гинекологична хирургия“. Международните му колеги от всички области на минимално инвазивната хирургия не скриха възхищението си от историята и забележителностите на България, както и на Плевен, но най-вече от иноватиовния профил на МУ – Плевен, в развитието на телемедицината и роботиката в обучението и клиничната практика. Проф. Томов използва случая да отправи покана към всички тях да посетят България като участници в Годишния Конгрес на Европейската Асоциация по роботизирана гинекологична хирургия през 2019 г., на който страната ни ще бъде домакин под патронажа на Медицински университет – Плевен.

ProfTomovUSA_2016_1

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация