film izle

Правят проучване за сигурността на личните данни в Интернет по европейски проект

dopitvВ рамките на европейския проект datAPP.eu (Мобилно приложение за защита на личните данни) се провежда онлайн допитване сред плевенчани. Проучването цели установяването на нуждите на родителите по темата, свързана със защитата на личните данни и сигурността в Интернет при децата и младите хора. С участието си плевенчани ще подпомогнат насърчаването и по-нататъшното развитие на утвърдени концепции за обучение по тези теми в Европа. Това се казва в разпространеното обръщение към гражданите на Плевен от сдружение „Учебна работилница Европа“. Сдружението е българският партньор по европейския проект, който се координира от организация „Правото на Европа“ в Германия. Проектът цели още подобряване на медийната компетентност в сферата на обучението на възрастни, младежи и ученици.
„Тази тема се нуждае от разясняване. Но и още от чувствителност и информация за сигурността и защитата на данните, така че нашите деца да са защитени в мрежата и да се движат свободно във виртуалното пространство. За разграничаване на потребността от образование за родителите и семействата, ние предварително проучихме и подготвихме въпроси, за които бихме искали вашата помощ“, се казва в обръщението към плевенчани от сдружение „Учебна работилница Европа“.
Анкетата можете да попълните ТУК.
Организаторите на проучването оценяват участието на плевенчани и се надяват, че те ще разпространят анкетата сред свои близки и приятели, както и в социалните мрежи.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация