Чичо и племенник отиват на съд за обир на 81-годишен старец и поредица домашни кражби

krajbaОкръжна прокуратура – Плевен, внесе в съда обвинителен акт срещу чичо и племенник за извършени от тях грабеж на възрастен мъж и поредица кражби на вещи от различни собственици, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Обвинението е срещу  Красимир Ц. /41-годишен/ и Марко  К. /19-годишен/. Двамата ще отговорят пред съда и по обвинение, че на  09.12.2015 г. в с. Ставерци в съучастие, като извършители  влезли през нощта в жилището на 81-годишен мъж,  като употребил за това сила.

Двамата обвиняеми са роднини – чичо и племенник, осъждани и  с лоши характеристични данни На 28.11.2015 г. Красимир решил да влезе в дома на П. В. Ц. в с. Ставерци  и да открадне предмети, вещи, пари. Познавайки навиците му и след като видял, че собственикът напуснал дома си без да заключи, влязъл в къщата и взел телевизор и дистанционно управление, които след няколко дни продал за 80 лв.

На 29.11.2015 г. Красимир и Марко решили да извършат кражба на жито и смески от дома на възрастна жена. Знаели, че живее сама и отглежда животни. Влезли по тъмно  в имота й и от помещението, където се съхранявали зърното и смеските,  взели пшеничено брашно, царевица, пшеница, слънчогледов шроти  и тъкани чували. Откраднатите вещи в последствие продали, а парите си разделили.

На 09.12.2015 г., след като употребили алкохол, двамата решили да отидат в къщата на 81-годишен мъж от селото, за да откраднат пари. През нощта влезли в къщата, като разбили  с щанга входната врата на жилището. Намерил 32 лева в портмоне на пострадалия. Собственикът усетил, че в домът му има някой, станал да провери и видял крадците. В този момент Красимир му нанесъл удар в главата и възрастният мъж  паднал на пода. След като напуснали домът двамата  се почувствали гладни и решили да влязат отново в дома на жената, която окрали няколко дни преди това, като този път да вземат нещо за ядене. Счупили остъкление до входната врата и влезли в къщата, откъдето откраднали  брашно, свинска кайма, пилешки бутчета, агнешки ребра, риба и една домашна баница заедно с тавата.

Двамата обвиняеми са с взети мерки за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на далото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

 

 

 

%d bloggers like this: