film izle

Изграждането на топла връзка между СОУ „Иван Вазов“ и басейна изпокара съветниците

Предложението за изграждане на топла връзка между СОУ „Иван Вазов“ и плувния басейн днес изпокара местните старейшини. Най-активно в дебата се включиха общинските съветници от ГЕРБ Диана Данова и Петя Василева, които бяха против, и Красимир Владов от  „Плевен може – Плевен побеждава“, който беше за строителството на топлата връзка.

„Разбира се, че всичко, което се прави по отношение на образователната инфраструктура трябва да бъде приветствано. Но при проектирането на басейна през 2008 година няма планирано изграждане на топла връзка. Освен това преди седмица до всички училища дойде препоръка за засилен контрол в пропускателния режим. В този смисъл за мен не е редно да се осигурява един по-свободен достъп към място за обществено ползване към училището“, мотивира се Данова.

Според Владов идеята е учениците да не ходят по джапанки навън, за да стигнат до басейна. „Безплатен модул по физическо възпитание с плуване няма, то не е безплатно за учениците от СОУ „Иван Вазов“. Достъпът е за всички граждани и ученици на Плевен“, опонира му Данова и припомни, че миналата година съветниците са гласували 215 000 лв. от общинския бюджет за ремонт на класните стаи и коридорите на същото училище. И сега изведнъж имат пари да правят топла връзка, възмути се Данова.  Тя бе подкрепена от колежката си Петя Василева, според която всяка привилегия ражда дискриминация и строителството на топла връзка в случая не е необходимо. Василева препоръча на директора на СОУ „Иван Вазов“Димитър Митев, ако има излишни средства, да ги насочи към поощряване труда на учителите.

В крайна сметка предложението бе прието с 25 гласа за, 7 – против и 5 – въздържали се.

 

има 4 коментара
 1. Григорова каза:

  А случайно знаете ли, че взеха единият салон на училището, за да построят басейна? И сега 1500 ученика играят в един салон …

 2. 3.5 промила от Чивас Регал каза:

  Няма ли кой да го спре тоя бандит-деформатор? Не друго, но ще обезкости напълно нашия любим Плевен! А той е луковитска рожба. Как ни налетя тая напаст?

 3. Стати Статев каза:

  Мила госпожо Силвия,не се харчат пари за Вазовци,учителите им не получават нищичко…На дъното са…Не се ли сещате кой обира каймака….

 4. Силвия Братанова каза:

  Моето дете не учи там. Откъде накъде ще харчат пари все за вазовци. Няма ли други училища в Плевен. Ама нали защото директора е с кмета

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация