film izle

Пак за паркирането в Плевен, този път… в двора на музея

Сподели

muz2На тази гледка се е натъкнал наш читател днес в центъра на Плевен. В двора на Къща музей “Цар Освободител Александър II”, на алеите, заснел поредните неправилно паркирани автомобили. Ние продължаваме да питаме докога в Плевен всеки ще паркира където и както си иска и не е ли време да стане ясно, че правилата важат за всички. Поне би трябвало да е така, въпреки демонстративното им нарушаване постоянно. Плевенските шофьори стават или все по-неграмотни, или просто по-нагли. Паркирани неправилно автомобили има по всички улици, на много места по тротоарите, в градинки и по алеи, и къде ли не още. Всички го виждаме постоянно, цъкаме от време на време с език и като че ли все по-малко забелязваме подобни  нагли прояви. Дали пък нямат право нарушителите, щом това продължава? Ами не, нямат право, и това все пак трябва да спре. Наглостта и селянията няма да ни помогнат – нито да станем по-добри, нито да живеем по-добре.

muz3

И серията „Паркирай пред библиотеката“ продължава… Поредната снимка на неправилно спрял автомобил пред РБ „Христо Смирненски“ ни изпрати наш читател. Тук редовно паркират автомобили, почти на едно и също място. Дали пък не е по-добре вместо тротоар, да се направи паркинг? И без това автомобилите, очевидно, са с предимство в Плевен…

bib2

 

има 9 коментара
 1. Христо Шопски каза:

  Това са жалки подробности на фона на отчайващата мизерия в този град

 2. Леден каза:

  Огнен, ти май не си ходил в Кайлъка? Разгледай само разстоянието от Пещерата до Люляците и ще разбереш що значи паркиране…. Тези в музея май само са си разтоварили боите и стълбите и са се изнесли. Така се разбира от разказа на шопов. Но на теб огнен, ти стиска само да цитираш правилници и наредби на музейни специалисти, а не на тези в Кайлъка, а?
  За Кайлъка трябва дупе….

  • Огнен каза:

   За Кайлъка да му мисли областният управител. А термините „спирам за две минути“, „само да РАЗТОВАРЯ“ и подобни са от репертоара на г-н Г. Балкански и имат почва само у нас. При положение че зад сградата на театъра, непосредствено до музея има удобен паркинг, подобни твърдения са смешни и нелепи!

   • Шопов каза:

    „Общинският служител“, тоест огнен, ти сам видя, че разтоварихме и се изнесохме. Също така сам констатира, че цялото действие по разтоварването продължи не повече от 4 минути. Факт. Ако автомобилите бяха паркирани, както ти твърдиш, щеше да викнеш господата със скобите да ни закопчаят. Нали си от общинският инспекторат, не вярвам да пускаш нарушителите току-така… Да не градиш някаква кариера, а? Или обичаш публичността? Освен това си обикновен страхливец. Понеже видя за какво става на въпрос, реши още на място, че ще вземеш – не управленско решение, а ще пращаш снимки на медиа?
    И огнен, любопитен съм, извън настоящата тема, ти с каква сексуална ориентация си? Щото хората отдавна са оределили твоят тип…

    • Стефан Кръстев каза:

     Уважаеми, Господин Шопов, до този момент се опитвах да оправдая постъпката Ви; изглежда сте от тази група хорица, която все намира начин да изтъкне своите права; която живее с мисълта, че цял свят й е длъжен, да я търпи,да се съобразява с нея, да я разбира, да й разрешава всичко;и за всяко идиотско деание другите да са й виновни…Почти го постигнахте и този път, почти повярвах, че наистина ви се е налагало, но с арогантното си поведение и личните нападки показахте истинската си същност. Не е длъжен цял град да се съобразява с работата ви, вие се съобразявайте с нея. И по-внимателно с личните нападки!

     • Шопов каза:

      Г-н Кръстев, прав сте.
      Прекалих.
      И понеже заставате с името си, също ката мен в тази история, извинявам се. На Вас, на читателите, но не и на анонимните драскачи.

 3. Шопов каза:

  Отново подвеждаща информация за читателите. Автомобилите в двора на музея, които уж са паркирани, тъкмо разстовариха бои и материали, стълби и изложба, необходими за освежаването на музейният обект, а изложбата е за експониране на музейната ограда на следващият ден. „Читателят“ изпратил снимката, е крайно нелюбезен и с агресивено държание, както сам се представи „общински служител“. Въпреки че сам видя материалите, въпреки че говори с работниците, които тъкмо разстовариха и внасяха самите баки с боя, четки, валяци, стълби и т.н., въпреки че самите автомобили направиха престой между 2 и 4 минути в двора и се изнесоха, „общинският служител“ направи няколко снимки и както каза с удоволствие и широка усмивка “ ей сега ги пращам на медиите“. Може би тук мястото да отбележа, че „вандалите“ са обикновени музейни служители, които са прекъснали пряката си работа, и в продължение на две седмици, безвъзмездно мажат, шпакловат, боядисват, възстановяват пейки и със собствени сили и автомобили се стараят да представят в по-добра светлина град Плевен при предстоящата визита на президента на Румъния. На фона на тези усилия, „общински служители“ които не желаят да се представят с име и длъжност, а търсят само евтин популизъм в медиите, показват лошо възпитание и непрофесионализъм и демотивират усилията на тези, които даряват труда си за един по красив Плевен.

  • Огнен каза:

   За сведение на г-н Шопов:
   „Наредба № 3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен:
   Чл.23. /изм.Решение № 1120/26.06.2014 г./ (1) Забранява се:
   А. Движението, спирането за престой и паркирането на пътни превозни средства в парковете, градините, улиците и площадите на пешеходната зона.“
   Никъде не упоменато, че се разрешава спиране, паркиране или престой за РАЗТОВАРВАНЕ на бои и материали, стълби и други подобни дейности.
   Крайно време е водачите на МПС да проумеят, че автомобилите НЯМАТ място в парковете и градините. По никакъв начин и под никаква форма!

   • Диспечер каза:

    Нямат, нямат!
    Ма навярно тези в Кайлъка не го знаят!!!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация